HERSTELPRAKTIJK MARGRÉ KNIP

.

Wat ik doe en waarom?

Mijn denken omzetten in kracht. Na mijn aandoening ontwikkelde ik mij tot ervaringswerker en volgde opleidingen. Mijn bedrijf ben ik gestart in 2016 als ervaringsdeskundig counseler in de psychiatrie.

Mijn denken omzetten in kracht. Na mijn aandoening voorbij te zijn, ontwikkelde ik mij tott ervaringswerker. Ik ben gespecialiseerd in holistisch herstel. Holistisch betekent: de naam die gegeven wordt aan de levensovertuiging,  waarbij de essentie is dat alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is. 

Van daaruit begeleid ik mensen met psychische kwetsbaarheid of verslaving in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik geef workshops, trainingen, gastlessen en counseling.  En individuele coaching.

Ik werk volgens de herstelvisie. Dat wil zeggen: gericht op de mens en zijn unieke ontwikkeling en niet op de diagnose. 

Mijn technieken zijn een mix van tools, therapieën die je terugvindt in mijn portfolio. Het werken met herstelbegrippen zorgt ervoor dat je invloed kunt uitoefenen op je ontwikkeling. 


Vanuit eigen kracht gelukkig worden, dát is mijn waarom

Ik begon dit leven als gezonde boerendochter. Ik werd cliënt in de psychiatrie. En nu ben ik ervaringsdeskundig counselor. In de psychiatrie. Door mijn werk te doen wil ik jou helpen om vanuit je eigen kracht geluk en rust in jezelf te verwezenlijken. ‘To make people happy’, dat is mijn waarom.

Ik heb mijzelf vooraf die waaromvraag gesteld: waarom start ik mijn bedrijf, waarom ben ik hier op aarde en wat de reden is dat ik besta? Geïnspireerd door Simon Sinek, die werkt vanuit innerlijke drijfveren. Communiceren van binnen naar buiten, daar geloof ik in. Wat mij betreft, brengt hij de bedrijfsvoering 'Blijf dichtbij jezelf’ op de meest passende wijze. Dat is wat ik wil en dat is wat ik doe, voor jou. Vanuit mijn eigen kracht help ik jou om te herstellen vanuit jouw eigen kracht.

 

Mijn visie

Waar ik voor sta 

Nadat mijn aandoeningen mij bijna ten onder brachten, heb ik mijn identiteit moeten leren ‘ontdekken’. Vanuit pure urgentie. De bodem raken. Anders zou ik het nooit gedurfd hebben. Nooit hebben gekund. Het kostte mij 15 jaar leven in een nachtmerrie. Ik ben nu tevreden vanuit de basis. Elke dag. Want ik heb mijzelf bevrijd. Mijn behoeften heb ik zelf moeten vervullen. Meer heb ik nu niet meer nodig. Het is tijd om te geven...

Ik heb onbewust de weg vrijgemaakt voor anderen, voor jou. Dat betekent dat iedereen geluk kan behalen. Zou jij dat willen? Elke dag stabiel zijn? Niet meer overleven?


Waar ik in geloof

Ik geloof in de oerkracht van onze eigen levensenergie. Ik ben hier op aarde, omdat ik geloof dat die kracht in iedereen zit. Zo eigen is het. Ik geloof in hersteltools die deze levensenergie aanboren. Je kunt ze terugvinden bij wat helpt?

Ik geloof ook dat wij onwetend worden gehouden door denksystemen, die niet geloven in de kracht van de mens. Die bang zijn voor datgene waartoe elk mens in staat is. Ik wil die kracht uitdragen door te zijn wie ik ben. Ik ben iemand die zwaar psychiatrische klachten uit het verleden heeft omgezet in krachtige constructieve energie. 

  

Mijn missie

Waar ik voor ga en wat ik beloof

Bij elke vorm staat de persoon centraal, niet de diagnose. De diagnose is slechts een wegwijzer om inzicht te verkrijgen. Bijvoorbeeld om diagnoses op dieper niveau vast te stellen. 
Herstelpraktijk Margré Knip biedt diverse diensten aan om mensen te ondersteunen bij ingrijpende psychische herstelprocessen.

Ik werk met boodschappen vanuit jouw onderbewustzijn. Dit doe ik door diverse therapieën met elkaar te combineren. Verbinding maken met jouw identiteit (ziel, kern) is mijn enige doel voor jou. 

Ik zet adem-, gesprekstechnieken  en (trauma)counseling in. Aan groepen bied ik de WRAP als zelfhulpinstrument aan. Als trainer geef ik ook hersteltrainingen zoals Werken met Eigen Ervaring. Deze bereidt mensen voor op een opleiding.

Ik zie een terugval als hernieuwde kans om te groeien. Daar waar de reguliere behandelaar stopt uit onwetendheid, pak ik door. Het resultaat is om in een nieuwe fase van herstel uit te komen. Dit op basis van jouw eigen kracht! Vertrouwen en rust bieden jou  een fundament om écht verder te komen!


Mijn kernwaarden zijn:

Holistisch werken,
Verbondenheid
Kritisch zijn op wat je wilt en zelfstandig leren denken
Eigen identiteit ontdekken

Standvastig


Het doel is dat jij je realiseert dat je je manier van denken zelf wilt gaan omzetten. Leren ómdenken. 


Wat zijn de voordelen van mijn werkwijze?

De voordelen van mijn werkwijze is het dieper  In balans brengen van lichaam en geest. Gevolg:

o Geestelijke wil kunnen beïnvloeden
o Meer lichaamsbewustzijn ontwikkelen
o Meer regie krijgen over je eigen leven
o Een bron van nieuwe kracht ervaren
o Een eigen identiteit ervaren
o Verbetering van het concentratievermogen en doelgerichtheid
o Meer vertrouwen krijgen in eigen kunnen 

Deze effecten zijn te realiseren door een mix van verschillende oefeningen. Hier vind je uiteraard meer informatie over op de website. Nog leuker is natuurlijk om het eens zelf te ervaren dan er alleen maar over te lezen. Dat kan.  

Je kunt mij mailen door middel van het contactformulier of info@herstelpraktijkmargreknip.nl


Meer weten?

Neem contact op via het contactformulier.