HERSTELPRAKTIJK MARGRÉ KNIP

.Reviews

21 berichten op 5 pagina's
Milou Christians
18-12-17 14:37:09
Margré heeft tijdens het congres 'Krachtpatsers - Samen werken aan participatie en herstel' op 23 november 2017 gesproken over haar herstelervaringen. Door haar openheid en durf om zich kwetsbaar op te stellen nam ze de aanwezigen mee in haar verhaal en dat van haar partner. Ze liet ons zien hoe systeemwereld en leefwereld soms haaks op elkaar staan en wat hier de gevolgen van kunnen zijn. Haar verhaal zette aan het denken over begrippen als 'professionele' afstand-nabijheid, werkrelatie/­werkvriendschap en het belang van het betrekken van het hele systeem bij de behandeling van psychische problemen.
Veel dank aan Margré en haar partner Marcel!
L V
12-06-17 12:10:32
Een fijn intake gesprek gehad waar ik veel aan heb gehad nog een goeie ademhalings oefening mee gekregen die ik vaak gebruik bedankt Margré !
Britt Bakkers
30-03-17 10:09:56
Reeds heb ik deelgenomen aan een gastles op mijn school het Summa College. Wat heeft deze gastles mij opgeleverd?
Allereerst heb ik twee ervaringsverhalen gehoord van twee ervaringsdeskundigen binnen de GGZ. Dit vond ik erg interessant. Je krijgt een stukje uit iemands leven te horen. Deze ervaringsverhalen kunnen ook voorkomen binnen de praktijk van ons werkveld. Daarbij heeft de ervaringsdeskundige een nieuw begrip voor ons geïntroduceerd namelijk herstel ondersteunende zorg. Ik had hier nog nooit van gehoord. Ook gaf ze voorbeelden uit de praktijk met betrekking op de begeleiding. Wat heeft voor haar geholpen in de begeleiding? Wat was de rol van deze begeleiding? Dit vond ik ook interessant om te horen. Doordat de begeleiding zich op een bepaalde manier openstelt naar de cliënt kan de cliënt beter herstellen. Het is van de begeleiding soms ook goed om ervaringen te delen met de cliënt. Ik vind dit wel een interessant onderwerp omdat ik deze dilemma’s op mijn stage soms ook tegen kom. Dat cliënten bijvoorbeeld vragen waar ik woon, waar ik werk of ik een vriend heb hoe mijn ouders heten etc. Ik vroeg me wel eens af hoe ik hier antwoord op moet geven. Wel of niet? Ik heb het altijd wel gedaan en mezelf opengesteld omdat ik het belangrijk vind dat ik een band met mijn cliënten krijg en mijn cliënten ook open naar mij praten. Dat is zeker bij mijn doelgroep (verstandelijke beperking) ook belangrijk.
Wat me het meest is bijgebleven is dat je je gelijkwaardig moet opstellen aan de cliënt. De cliënt voelt zich dan begrepen en durft zich open te stellen. Ben er voor de cliënt behandel de cliënt niet als een nummer maar luister naar hem/haar. Deel eigen ervaringen. Ervaringsverhalen. De begeleiding zegt dus eigenlijk alles over het herstel van een cliënt.
Bedankt voor deze mooie gastles!
E S
14-12-16 19:30:25
In een veilige sfeer leer je in deze workshop veel waar je meteen mee aan de slag kunt. Inzichten over (je eigen) communicatie, die je leven kunnen veranderen. Hierdoor word je beter in staat gesteld om verbinding met anderen aan te gaan, zonder van hen afhankelijk te zijn. Ik vond de inhoud verfrissend en leerzaam.
Opmerking:
Verbindend Communiceren als hersteltool
anoniem anoniem
08-12-16 11:11:53
De workshop geeft goede inzichten en een handvat om je eigen en andermans gedachten en gevoelens die door communicatie getriggerd wordt te ordenen en beter te begrijpen. Mij heeft het geholpen door de gevoelens te herleiden naar de behoeften waaruit ze voortkomen. Zeker de moeite waard als je in je leven behoefte hebt aan duidelijkheid over jezelf en anderen en waarom dingen gebeuren zoals ze gebeuren. Bedankt Margré voor de inzichten!
Tonen: 5  10   20