HERSTELPRAKTIJK MARGRÉ KNIP

.


Maak kennis met de nieuwe workshop 

'Verbindend Communiceren"


Ik heb deze workshops samen met Markieza heeft deze workshops opgezet! Het is een wijze van denken en communiceren, om jou te leren hoe je wederzijds begrip en respect in je relaties brengt. Het wordt vanuit ervaringsdeskundigheid aangeboden. Je leert stapsgewijs op een duidelijke manier om moeilijke boodschappen over te brengen.

In de workshops van 2 x 2 uur wordt kort de theorie uitgelegd over de filosofie van bedenker Marshall  Rosenberg. Daarnaast ga je oefenen met vier begrippen en hoe deze kunnen leiden naar een pad van meer bewustzijn en meer menselijkheid. Als hulpmiddel leer je deze begrippen in te zetten als tool voor het ontwikkelen van jouw emotionele intelligentie. 


Wat levert het je op?

Een antwoord als je onderzoekt, welke hersteltool bij jou past. Hoe jij nog beter met jouw kwetsbaarheid kunt leren omgaan. Je leert een taal kennen, waarmee je lastige situaties kan gaan ombuigen. Een stapje om de kwaliteit van je leven op elk vlak te verhogen.

De kern van deze workshop is dat je een tool aangereikt krijgt om in verbinding te komen met anderen en met jezelf. Het gaat er over dat jij vanuit eigen regie jezelf een gevoel van veiligheid biedt, alsook voor de ander. Het geweld wordt uit de communicatie gehaald. Dat maakt het voor jou effectief om assertiever te worden en te leren om jouw eigen behoeften uit te gaan spreken.


Waardoor is het geschikt voor mensen met een psychische kwetsbaarheid?

Deze workshop is exclusief ontwikkeld om te proeven aan de wijze van denken en communiceren die in de training Verbindend Communiceren wordt aangeleerd. Het is bedoeld om wederzijds begrip en respect in jouw interacties te brengen. Je leert naar een ander luisteren, zonder daarbij jezelf te negeren! Je leert om gehoord te worden, zonder de ander te blokkeren.

Het is een stapsgewijze aanpak om op een assertieve manier moeilijke boodschappen over te brengen. Je hoeft niet meer in woorden te stikken of je vooraf zenuwachtig te maken. Of bang te zijn voor wat je voelt.  

Aan de hand van inspirerende oefeningen op papier krijg je duidelijk hoe je assertief kunt leren uitdrukken in elke situatie. Hier zit ook huiswerk aan gekoppeld.

Praktische informatie:

Introductieworkshop: Verbindend Communiceren  als hersteltool
2 dagdelen
kosten 82,50 per persoon (inclusief lesmateriaal)

Data:

25 november en 2 december 2016 van 10.00 uur tot 12.00 uur

7 december en 14 december 2016 van 19.30 uur tot 21.30 uur

Locatie:

Markieza, Stratumsedijk 48 in Eindhoven


Aanmelden:

Aanmelden bij Markieza: opleidingen@markieza.org, graag datum workshop en factuuradres vermelden